Uten mat og drikke duger helten ikke!

Photo by Katerina Holmes on Pexels.com

For å kunne konsentrere seg og gjøre sitt beste på skolen trenger man næringsrik og sunn mat. Ikke alle barn har foreldre som har råd til, eller syns det er viktig å spise sunt. Derfor mener jeg at alle skoler burde ha gratis lunsj.

Man trenger mat for å klare å fokusere og gjøre sitt beste. I Norge vokser over 100.00 barn opp i familier med lav inntekt. De familiene har kanskje ikke råd til mat. Barn trenger mat både for å utvikle seg riktig og klare å konsentrere seg.

Elever spesielt på ungdomskoler drar til butikken i friminuttene, der kjøper de godteri og annet snadder. Sukker får blodsukkeret til å gå opp og ned, da kan man bli sliten og lite fokusert. Et sunt måltid om dagen på skolen kan hjelpe familier med dårlig råd og hjelpe på å bedre konsentrasjonen og hukommelsen.

Felles skolelunsj kan være et fint samlingssted og en pause for elevene. Jeg tror at det er bra for elvene å sette seg ned og spise i ro og fred i pausen, og ikke løpe rundt og ikke få spist noe i løpet av friminuttet. Elever har lange dager på skolen der de må konsentrere seg. Om de i lunsjen setter seg ned og spiser maten sin i ro. Tvinges de til å slappe av sånn at de er klare for å gjøre mer skole etter pausen.

Gratis skolelunsj utligner sosiale forskjeller. Barn med foreldre med lav inntekt er ofte de som ikke har med matpakke eller en usunn matpakke. De som ikke har med sunn eller ikke matpakke i det hele tatt, får ikke konsentrere seg ordentlig. Det er viktig for barna som kommer fra lav inntekts familier at de får sunn skolemat, slik at de får like muligheter som de som kanskje får sunn skolemat hjemmefra.

Jeg mener at alle skoler i Norge burde begynne med gratis skolelunsj, det hadde bidratt til å utlikne sosiale forskjeller, hadde bedret konsentrasjon, hukommelsen og karakterene til elevene.

Ebba (14)

Relaterte innlegg


Legg igjen en kommentar