Kan vi godta at dyr lider fordi vi vil ha billig sminke og hårspray? 

Dyr i dag er mer verdt enn hvordan vi behandler de. Verden i dag tester blant annet medisiner på dyr for å passe på at det ikke vil skade menneskene. Dyrene blir behandlet som bare forskningsdyr og ikke en sjel med følelser, og et varmt hjerte. 

Forsøksdyr har ofte utilstrekkelig levemiljø. Forsøksdyr holdes ofte på en liten plass i et kunstig miljø med begrenset mulighet til å utføre naturlig atferd. Dyrene oppholdes gjerne i et lite bur de ikke kan løpe fritt rundt i, der de skader seg selv i frustrasjon og gnager på seg selv, og på buret som ikke er bra i det hele tatt. Dessuten så kan testing på dyr gi usikre resultater fordi dyrene er veldig forskjellige fra mennesker.

Dyr lider på grunn av eksperimenter som utføres i laboratorium. Mennesker tester enten det ferdige produktet de har laget, eller ingrediensene til produktene på dyrene. Deretter ser de på reaksjonen, og finner ut om de kan selge produktet til butikkene. Er testen negativ, kan dyret få store smerter og skader, og bli avlivet. Forskere sprayer for eksempel hårspray i øyet på kaniner og ser deretter på reaksjonen. 

Dyretesting av kosmetikk har blitt forbudt i Norge og EU. Det har skjedd en forandring i Norge og EU. Vi har sluttet å teste mye kosmetikk på dyr og har funnet nye måter å teste om det er giftig eller farlige gasser i produktet, men de fleste land driver med det fortsatt. Norge kjøper inn varer fra selskaper som driver med dyretesting så flere dyr må dø for at vi skal kjøpe kosmetikk. Det er mange som ikke er oppmerksomme på at akkurat det de kjøper kan ha blitt testet på dyr, og jeg mener produktene burde bli markerer bedre. 

Dyretesting må ikke stoppe 100%, men litt er mer enn nok. Vi må ikke nødvendigvis stoppe med dyretesting innenfor alle områder. Innenfor medisin har vi hatt en stor fremgang takket være disse dyra. Dette vil vi selvfølgelig fortsette med, men vi må passe på å ikke behandle dyra så brutalt som vi gjør og gi dem et bedre sted å bli oppbevart så de har det bra den tiden de er der. 

Kira (13 år)

Relaterte innlegg


Legg igjen en kommentar