Et nytt år er begynt. Jeg tenker …

Photo by fauxels on Pexels.com

Ungdom bruker stemmen sin som aldri før. Vi streiker, er med i debatter, skriver tekster og er politisk engasjerte. Det virker som vi også er mer engasjert i klimakrisen enn de voksne, men det er det ikke alle som liker å innrømme. Det skal vi fortsette med i året som kommer.

Jeg tenker … det er bra at unge deltar i samfunnet. Det er viktig at vi sier det vi mener og står ved det, selv om det ikke alltid virker som om folk bryr seg. Unge er en av hovedgrunnene til at vi begynte å se hvor ille klimakrisen er. Etter Greta Thunberg gikk til skolestreik for klimaet hang flere tusen unge seg på og fikk hele verdens oppmerksomhet. Nå er hun et symbol for unges kamp for klima. Hun snakker på store møter med verdensledere og jobber hardt for at noe skal bli gjort. 

Jeg tenker … det er viktig at unge deltar fordi voksne har et helt annet forhold til verden. De tenker hovedsakelig på hvordan de skal tjene mest mulig penger og ikke på hvordan det kommer til å påvirke verden, og hvorfor skulle de, det er ikke de som må leve med en ødelagt klode. Det er de unge som må leve med de tidligere generasjonenes feil, de unge som må rydde opp så godt det lar seg gjøres. 

Jeg tenker … at siden unge er en del av samfunnet og skal overta når de blir eldre, er det viktig at unge deltar innenfor det de mener er viktig. Unge følger de samme lovene og reglene, bor i de samme byene, går på skolene. Unge skal ta over jobbene til de voksne etter hvert, og derfor må vi bestemme hvordan vi vil ha det.

Sverre (15)

Relaterte innlegg


Legg igjen en kommentar