Fritidsaktiviteter bør være for alle

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Jeg har hørt mange fortelle om at de ikke vil ha slappe barn som bare sitter på sofaen og spiser potetgull. Siden fritidsaktiviteter er en god mulighet for barn å være i aktivitet sammen med andre barn under tilsyn, er mange foreldre villige til å betale for dem. Men det vil alltid finnes familier som ikke har nok penger til å betale for dette.

Nå som prisene øker, tenker jeg at de ulike organisasjonene burde gjøre fritidsaktiviteter gratis eller i hvert fall billigere. Siden mye ungdom går på fritidsaktiviteter, føler kanskje resten seg utenfor. Jeg synes de burde passe på alle unge som bor i Norge. Derfor burde de finne en måte til å gi flere barn og ungdom friheten til å bestemme hva de vil bruke fritiden sin på. 

Barn må holde seg i aktivitet. Barn som ikke går på fritidsaktiviteter, kan ha det vanskelig å få kontakt med venner siden de er på sine egne aktiviteter. Derfor kan det bli vanskeligere å finne noen å være i aktivitet med. Det kan også bli vanskeligere å finne nye venner. Jeg selv har fått nesten alle vennene mine fra fritidsaktiviteter. 

Fritidsaktiviteter er gøy. Fritidsaktiviteter kan være mer en for satsing eller å holde seg i form. Det er også veldig gøy. Barn flest holder på med fritidsaktiviteter på grunn av at de har det gøy der. For barna i familiene som må passe på midlene de bruker, kan det bli kjedelig å være hjemme mens vennene deres er ute på fritidsaktiviteter. 

Vi burde senke prisene på fritidsaktiviteter, sånn at alle barn kan gå på noen aktiviteter. Det er viktig at alle familier og enkeltpersoner skal ivaretas likt. Det er også viktig at barn holder seg aktive. Og til sist er det viktig at det tas noen forholdsregler om at dette skal holdes. 

Viktor (14)


Legg igjen en kommentar